Informatie over wandelen en fietsen is op deze pagina gecombineerd omdat de "Voie vertes" de nu groene oude treinbanen die door de streek lopen voor wandelen en fietsen zeer mooie routes vormen. U vindt voor beide enige, momenteel nog sumiere informatie.

Komt u op uw wandeling over de Axe verte ofwel voie verte langs Liesies, dan is Chateau La Motte een prima gelegenheid voor koffie, lunch etc. U kunt hier ook de auto parkeren en de wandeling beginnen.

Wandelen in de omgeving en verder

 

Groene As

Daar waar vroeger de spoorlijn liep, kun je nu heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden. Meer dan 30 kilometer aan groene as (voie verte) loopt er midden door het regionale natuurpark van Ferrière-la-Grande naar Glageon. Hiernaast vind je een overzichtskaart.

Rond deze groene as bevinden zich 2 bewegwijzerde lusroutes die je langs de watermolens en kiosken van de Avesnois leiden. Onderweg kom je door 15 dorpjes en kun je stoppen om heerlijk te eten en drinken of een uniek museum te bezoeken.

Wandelen in de omgeving en verder

.

De "Voie vertes" Groene oude spoorbanen.

Zie informatie "fietsen" voor de groene oude spoorbanen. Dit zijn ook zeer mooie wandelpaden.

 

 

Overal in Frankrijk worden oude spoorbanen en (jaag)paden langs kanalen en rivieren omgetoverd tot mooie vlakke en autovrije fietspaden. Hoewel het nog niet geresulteerd heeft in een sluitend netwerk, kunnen verschillende langere trajecten goed gebruikt worden om een fietsvakantie te houden of een flinke fietstocht met eventueel een overnachting. Op de site www.voiesvertes.com kunt u de laatste ontwikkelingen volgen. Alle fietsroutes die u op deze site vindt, zijn bewegwijzerd en voeren over autoluwe of autovrije wegen.

 

Aan de Westkust is dat wonderwel gelukt met de Vélodyssée, en ook langs het Canal du Midi en in Bourgogne zijn mooie fietsroutes zo ontstaan. In de nabije toekomst hoogstwaarschijnlijk meer, verspreid over heel Frankrijk.

 

Een leuk stukje over het fietsen over dit soort wegen:

http://www.vogelvrijefietser.nl/hetblad/2014-09/artikel/het-nieuwe-fietsen-over-oude-spoorbanen

 

Waarin ook de route Thuin-Chimay beschreven wordt die te fietsen is vanuit ons huis. Zie de informatiemap in het huis in Semeries.

 

Uit "De groene gids", "Natuurreisgids Frankrijk, de mooiste natuurgebieden en parken" van Michel:

naar: "wandelen in de omgeving"

Op zoek naar de Avesnois langs de RAVEL

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

1  3 axe vertes naar Maubeuge.

2  Maubeuge - Erquelinne.

3  Alnoye Aymeries - Meubeuge.

4  Meubeuge - Glageon.

5. Givet - Charleville Meziere

1.

2.

4.

3.

Op 1 uur rijden van Semeries ligt een mooie fietsroute over het jaagpad langs de maas. 85 km langs, Trans Ardenne fietsroute.  U kunt de trein terug nemen.

5.

  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook - Black Circle