Fietsen in de omgeving en verder

 

Informatie fietstochten in de Avesnois: 

.

De "Voie vertes" 

Overal in Frankrijk worden oude spoorbanen en (jaag)paden langs kanalen en rivieren omgetoverd tot mooie vlakke en autovrije fietspaden. Hoewel het nog niet geresulteerd heeft in een sluitend netwerk, kunnen verschillende langere trajecten goed gebruikt worden om een fietsvakantie te houden of een flinke fietstocht met eventueel een overnachting. Op de site www.voiesvertes.com kunt u de laatste ontwikkelingen volgen. Alle fietsroutes die u op deze site vindt, zijn bewegwijzerd en voeren over autoluwe of autovrije wegen.

Aan de Westkust is dat wonderwel gelukt met de Vélodyssée, en ook langs het Canal du Midi en in Bourgogne zijn mooie fietsroutes zo ontstaan. In de nabije toekomst hoogstwaarschijnlijk meer, verspreid over heel Frankrijk.

 

Op een uur van Semeries: Fietstocht "Trans Ardennes" voert langs de maas, ook een voie verte. Bezoekt u dan zeker het dorpje Hierges, een van de mooiste dorpjes in de omgeving. Zie knop "filmpje voie vertes Trans Ardennes"

 

 

Een leuk stukje over het fietsen over dit soort wegen:

 

 

Waarin ook de route Thuin-Chimay beschreven wordt die te fietsen is vanuit ons huis. Zie de informatiemap in het huis in Semeries.

 

 

 

Uit "De groene gids", "Natuurreisgids Frankrijk, de mooiste natuurgebieden en parken" van Michel:

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

1  3 axe vertes naar Maubeuge.

2  Maubeuge - Erquelinne.

3  Alnoye Aymeries - Meubeuge.

4  Meubeuge - Glageon.

5. Givet - Charleville Meziere

  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook - Black Circle