Op stap: Touristische informatie en links
 
Aktiviteiten op  korte afstand:
 
Zwemmen, paardrijden, bomenklimmen en watersport
In het nabijgelegen Val-Joly (15 minuten rijden) is gelegenheid tot zwemmen (tropisch zwembad), klimmen (parcours tussen de bomen), paardrijden, zeilen, surfen, waterfietsen, etc. Op dit terrein vindt u ook diverse kleine horecagelegenheden zoals ijssalon, restaurantjes, en terrasjes. Het gebied heeft uitgebreide klimrekken en speelmogelijkheden. Voor meer informatie zie de betreffende link hieronder.
 
Dierentuin
Maubeuge heeft een kleine dierentuin bovenop en tussen de vestingen van de stad gelegen, mooi aangelegd en met verzorgde, bijzondere dieren. Voor jonge kinderen zeker een leuk uitje. Voor meer informatie zie de betreffende link hieronder
 
Musea
Noord Frankrijk en de omgeving van Semeries biedt vele leuke musea. Het Musee du Verre (glas) in Sars Poteries, Musee Matisse in Le Cateau-Cambresies, musea op het gebied van houtbewerking Musee des bois jolis in Felleries, kaas etc.
 
Voor meer informatie zie de betreffende link hieronder.
 
Wandelen
Een route langs versterkte steden "Ville fortifiée", een gedeelte van de wandelroute Gent-Santiago de Compostella of een wandeling op een van de Axes verts; voormalige nu groene spoortrajecten. Voor meer informatie zie de betreffende link hieronder.
 
Steden
Lille, Valancienne en iets verder weg Reims, mooie steden om een dag te bezoeken. Voor meer informatie zie de betreffende link hieronder. 
 
Architectuur
Voor hen die in architectuur zijn geinteresseerd is de Familistere (sociale woningbouw) van Jean Godin (haardenfabriek) uit 1856 in Guise interessant. Voor meer informatie zie de betreffende link hieronder.
 
Op grotere afstand: 
Op een dik uur rijden naar het oosten:
Grotten van Han. Wildlife park, onderaardse grotten, en speleotour. 
Tips: kleed je warm (13 graden onder de grond), koop een ticket online, laarzen en verrekijker mee. Bezoek daarna het museum.
http://www.grotte-de-han.be/nl
 
Op een dik uur rijden naar het westen:
Musee Louvre Lens
http://www.louvrelens.fr/nl/home
 
app.png

Informatie sites

 

Verkeersbureau Noord Frankrijk.

Klikt u op "Le Nord a la carte" daarna op "randonee" vinkt u de hokjes aan waarvan u informatie wilt en u krijgt een overzicht van wandelingen en fietsroutes.

 

Tourisme Avesnois.

Diverse info waaronder korte wandelingen.

 

Park Avesnois

Over het park Avesnois, dieren, planten, landschap etc.

  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook - Black Circle